MENEA predstavila projekt SEPlaM-CC s ciljem ublažavanja negativnih klimatskih promjena

Posted by on 21 srp. 2020 in Novosti | Tags: ,

MENEA početna konferencija SEPlaM-CC


Niki Radiković, Danijela Vrtarić i Alen Višnjić

Međimurska energetska agencija d.o.o. provodi u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. projekt SEPlaM-CC – Povećanje kapaciteta prekograničnih javnih institucija u upravljanju održivim energetskim planiranjem i ublažavanju klimatskih promjena.

Početno predstavljanje projekta održano je u utorak 21. srpnja u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu uz nazočnost predstavnika lokalne i regionalne samouprave, agencija i javnih poduzeća, Javne ustanove Međimurska priroda te drugih zainteresiranih pojedinaca i tvrtki čije je djelovanje i interes usmjeren prema postizanju održivog okruženja za građane te povećanje kvalitete života.

Konferenciju je otvorio Josip Grivec zamjenik župana, a potom je o cilju projekta govorio Alen Višnjić, direktor Međimurske energetske agencije. Projekt i projektne aktivnosti predstavila je Danijela Vrtarić, stručna suradnica za pripremu, provedbu i praćenje projekta. Niki Radiković, stručni suradnik za energetiku predstavio je Akcijski plan održivog energetskog razvoja i klimatskih promjena za Grad Čakovec. Zaključak početne konferencije je potreba  i poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije na samom mjestu ili neposrednoj blizini potrošnje energije što u konačnici pridonosi ublažavanju negativnih klimatskih promjena.

 

 

 

 

MENEA početna konferencija SEPlaM-CC

Sudionike konferencije pozdravio je Josip Grivec, zamjenik župana

Glavni cilj projekta SEPlaM-CC je povećanje kapaciteta u prekograničnom javnom sektoru kroz suradnju te razmjenu iskustva, najboljih praksi i znanja na području upravljanja održivim energetskim planiranjem i ublažavanja klimatskih promjena.

Međimurska energetska agencija d.o.o. MENEA u projektu sudjeluje kao vodeći partner, a drugi partner na navedenom projektu je Zaklada za promociju poduzetništva Županije Zala iz susjedne Mađarske. Ukupni budžet projekta iznosi 176.075,35 eura, a implementacija je započela 1. srpnja 2020. godine i trajat će do 28. veljače 2022. godine.

Program je održan uz pridržavanje svih epidemioloških mjera uslijed pandemije koronavirusa COVID-19.

MENEA početna konferencija SEPlaM-CC

Predstavljanje projekta je održano u dvorani TIC Međimurje

 

MENEA početna konferencija SEPlaM-CC

Podaci faktora ispuštanja CO2 na temelju europskih istraživanja