VIKEND RENDŽERA U KRIŽOVCU: Posjetite Centar Med dvemi vodami uz 50 posto popusta!

Posted by on 28 srp. 2020 in Novosti | Tags: , , ,

Velimir Bašek

Na terenskom radu Velimir Bašek glavni čuvar prirode u Javnoj ustanovi Međimurska priroda

Rendžeri diljem svijeta svakodnevno svojim marljivim radom štite biljni i životinjski svijet, prirodnu i kulturnu baštinu te u konačnici zajednicu u cjelini. Prije trinaest godina u spomen na sve rendžere koji su stradali na dužnosti 31. srpanj proglašen je Svjetskim danom rendžera (World Ranger Day). Otada se Dan rendžera na međunarodnom nivou obilježava svake godine različitim programima i manifestacijama s ciljem senzibiliziranja javnosti na temu časnog posla čuvara prirode.

JU Međimurska priroda i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami ove će godine obilježiti Svjetski dan rendžera posebnom prilikom:

Razgled Centra Med dvemi vodami u Križovcu bit će moguć uz snižene cijene ulaznica. U nadolazeći petak, subotu i nedjelju, dakle 31. srpnja na sam Međunarodni dan rendžera, te 1. i 2. kolovoza ulaznice za posjet Centra bit će povoljnije odnosno jeftinije 50 posto.

Radno vrijeme Centra je od 10 do 17 sati. Podsjećamo, posjetitelji za vrijeme razgleda postava trebaju koristiti zaštitne maske za lice.

 

Med dvemi vodami zaštitne maske

Zaštitne maske za lice nisu prepreka za igru na tabletu u ozračju teme ispiranja zlata u Donjem Međimurju

 

Osim galerijskog postava, posjetitelji se mogu zabaviti na suvremenom dječjem igralištu Rječica. Žele li pak nekome pokloniti osobit dar, preporučujemo izabrati ga u suvenirnici u čijoj ponudi je više od trideset artikala. Štogod odabrali, primjerice štednu kasicu u obliku ježa (detalje pogledajte OVDJE), pamučnu majicu s aplikacijom jelenka ili keramički lončić, sve će to biti sjajna poklon priča o našoj međimurskoj prirodnoj baštini o kojoj svakodnevno brinu naši predani rendžeri.