Bubekov hrast stigao od Globetke do Križovca!

Posted by on 9 kol. 2020 in Novosti | Tags:

Dunja Franjić Bubek

Dunja Franjić Bubek kraj fotografija svog hrasta izloženih u brvnari Moj hrast Adam

Brvnara Moj hrast Adam u Centru za posjetitelje u Križovcu donosi niz zanimljivih priča iz domaće i svjetske prirodne baštine. Izložene su i dvije fotografije hrasta s autorskim potpisom čakovečkog fotografa Davorina Mancea. Ovo stablo koje pejzažni fotografi rado bilježe, prepoznat će i brojni šetači, trkači i rekreativci Globetke.

No najviše je ovaj foto eksponat prirastao srcu Dunji Franjić Bubek koja je nedavno krenula samostalno u poduzetničke vode i otvorila  5TEMA d.o.o – studio za dizajn interijera – projektiranje trgovina, ureda, ugostiteljskih objekata, javnih i privatnih prostora.  Dunja je naime osim toga, i vlasnica tog velebnog hrasta. Sa supružnikom Davorinom ovog je vikenda dobiciklirala iz Čakovca u Križovec s ciljem obilaska Centra Med dvemi vodami i naravno razgledati fotografiju svog hrasta.

– Ponosna sam što je naša djedovina ovdje izložena. U obitelji nam je jako drago ovo stablo – Bubekov hrast. Također nas veseli što je predstavljen i u fotomonografiji Priroda Međimurja, s vidnom radošću kazala nam je Dunja.

Bubekov hrast

– Hrast zasad ostaje u našem vlasništvu. Jako nam je prirastao srcu, ističe Dunja

I dok Bubekov hrast  uljepšava livade i oranice Globetke, sve vas pozivamo čuvati svoja stabla, saditi nova te obići između ostalog i brvnaru Moj hrast Adam na Trgu međimurske prirode 1 u Križovcu. Danas (nedjelja 9. kolovoza) smo otvoreni od 10 do 17 sati, a vođenje kroz postav zakazano je za 14 i 16 sati. Možete doći kao Dunja i Davorin biciklom, ili osobnim automobilom, motorom… a Križovčani za koje je obilazak do kraja ove godine besplatan, pješke.

 

Supružnici Dunja i Davorin do Centra Med dvemi vodami došli su iz Čakovca biciklima

 

Prvih deset posjetitelja očekuje atraktivan poklon. (više saznajte OVDJE)