Vodozemce spašava i Miljenko Vrančić Serđo!

Posted by on 2 tra. 2021 in Novosti | Tags:

Miljenko Vrančić Serđo

Miljenko Vrančić Serđo kod prepoznatljive instalacije u Selnici

Miljenko Vrančić iz Zebanca svojim sumještanima je poznat pod nadimkom Serđo. Šira hrvatska javnost upoznala ga je kao jednog od sudionika popularnog zabavnog televizijskog showa “Ljubav je na selu”. Osoba je to koja neizmjerno voli svoje selo, svoj zavičaj i prirodu, a to pokazuje brojnim aktivnostima u lokalnoj zajednici. Dugi niz godina se kao volonter pridružuje i akciji “Spašavanja vodozemaca od stradavanja na međimurskih prometnicama” i to na lokaciji u Selnici.

– Volim se družiti s mladim naraštajima i prenijeti im poruku potrebe zaštite životinja. Kod nas prije svega na zaštiti žaba. I ove godine sam se pridružio volonterskoj akciji u organizaciji Međimurske prirode kad se postavljala zaštitna ograda na “crnim točkama” prometnice u Selnici. Isto tako jedne večeri kad sam išao prema vrtiću, vidio sam žabu na cesti, uzeo maramicu i prenio je preko ceste na drugu stranu. Fotografirao sam je i dobio informaciju od Međimurske prirode da se radi o žabi krastači. Kad god ću imati vremena rado ću se odazvati na ovakve volonterske akcije. Ove je godine atmosfera i organizacija bila odlična. Bilo je mnogo srednjoškolaca što me posebno razveselilo. A kad se marljive ruke ujedine i slože, mnogo se može učiniti, poručio je Serđo.

Svakog proljeća na selničkim prometnicama potreban je dodatan oprez zbog migracije vodozemaca

Miljenko Vrančić Serđo

Apelira na sve pojedince da ne bacaju otpad u prirodu. Aktivan je u općinskom vijeću, udruzi Pikač, pjeva u selničkom crkvenom zboru, igra nogomet u NK Mladost Selnica, a u rado pomaže i majci oko kućanskih poslova. Kako bi sve bilo spremno za Uskrsne blagdane uredio je okućnicu. Suhe grančice i ostalo u vrtu sredio je kako bi cvijeće prodisalo, a posadio je i proljetne kulture.

Slikari Rajko Petković i Mladen Palić u Selnici su oslikali uskrsnu pisanicu koja se može opaziti uz prometnicu i u blizini “crnih točki” na selničkoj prometnici gdje vodozemci najviše stradavaju. Serđo se rado fotografio u umjetničkom društvu. Zajedno su nam svima poželjeli Sretan Uskrs!

 

Miljenko Vrančić Serđo

Serđo i slikari uz prometnicu u Selnici