NOĆ MUZEJA U CENTRU MED DVEMI VODAMI

Sedamnaesta po redu Noć muzeja održat će se u brojnim hrvatskim muzejskim prostorima u petak 28. siječnja 2022. godine uz glavnu temu “Između stvarnog i digitalnog”. Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu ovoj se popularnoj manifestaciji pridružuje drugi put i bit će otvoren od 18 sati i sve do ponoći. Osim stručnih djelatnika, posjetitlje će kroz postav provesti bijela roda, leptir plavac i šišmiš.

Sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama organizirat će se besplatno stručno vođenje kroz galerijski postav Mura i Drava svaki puni sat od 18 do 23 sata za grupu od maksimalno 20 osoba. Željeni termin dolaska moći će se rezervirati putem online obrasca koji će 21. siječnja biti objavljen na web stranici Centra med-dvemi-vodami.info. Ulaz je slobodan, a održat će se uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera: obavezno posjedovanje EU digitalne COVID potvrde (za starije od 16 godina), nošenje zaštitne maske na licu i održavanje fizičke distance.

Dodatni sadržaj bit će pogled na skriven minijaturni svijet. Djelatnici Javne ustanove Međimurska priroda koja je organizator programa iz svoje histološke edukativne zbirke pripremili su zanimljive preparate kao što su primjerice krilo cvrčka ili tijelo gljive, pa će se moći istraživati uz pomoć mikroskopa.

Dio događanja bit će realiziran i na otvorenom, na Trgu međimurske prirode. Posjetitelji će moći razgledati brvnaru Moj hrast Adam, a djeca će se moći poigrati na mini adrenalinskom igralištu Rječica. Za događanja na otvorenom u pripremi je otvoreno ognjište i još poneko poklon iznenađenje uz koje nikome neće biti hladno u ovoj zimskoj noći.

Za sve koji te noći neće moći doći u Križove postavom Centra moći će se prošetati virtualno s prikazom postava u 360° te na YouTube kanalu Međimurska priroda pogledati videozapis snimljenog stručnog vođenja kroz postav.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

Jan 28 2022

Time

18:00 - 12:00