Alpinist

PUTOPISNO – KNJIŽEVNA VEČER “ALPINIST”

U srijedu 3. studenoga u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu gostuje Borislav Aleraj Akac. Predstavit će knjigu Alpinist. Putopisno-književna večer zakazana je za 18 sati. Ulaz je slobodan.

 Borislav Aleraj Akac legenda je hrvatskog alpinizma. Tijekom svoje alpinističke karijere više se posvetio otkrivanju netaknutih stijenskih linija u Hrvatskoj nego skupljanju penjačkih trofeja u inozemstvu, a penjačkim „uspjesima“ često je pretpostavljao podučavanje novih generacija i nesebičan rad u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, čiji je član već više od 50 godina.

U knjizi Alpinist Akac u formi kraćih priča, grupiranih u desetak tematskih cjelina, prisjeća najzanimljivijih trenutka svoje alpinističke karijere i vraća nas u romantično vrijeme klasičnog alpinizma, u vrijeme kada je prijateljstvo bilo važnije od ostvarenoga alpinističkog cilja i kada se u planinu išlo bez obzira na vremensku prognozu. Knjigu je objavio nakladnik Libricon, vodeći hrvatski izdavač putopisnih i pustolovnih izdanja.

 

Tags:

Date

Nov 03 2021
Expired!

Time

18:00 - 20:00