Zoran Vakula u Centru Med dvemi vodami

Zoran Vakula u Centru Med dvemi vodami

Zoran Vakula, jedan od naših najpopularnijih meteorologa, predstavit će svoju prvu pjesničku zbirku Rimovane meteoprognoze u doba koronaviroze u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu. Pjesnička večer održat će se u srijedu 23. ožujka 2022. godine s početkom u 18:30. Dobro je znati kako se upravo na dan 23. ožujka obilježava Svjetski dan meteorologije.

U zbirci se nalazi više od 500 tekstova u stihu i rimi. Zbirka je posvećena svakodnevnim sažetim vremenskim prognozama u rimi od proljeća 2020. godine do ljeta 2021. te klimatskim promjenama i biometeorologiji. Budući da je većina rima nastala u koronaviroznom razdoblju koje je u Hrvatskoj počelo u prvim mjesecima 2020. godine i nakon velikog „zagrebačkog potresa“ u ožujku iste godine, dio stihova je i nekrološke naravi – oproštaj i spomen na neke od poznatih osoba koje su nas napustile u to vrijeme. U zbirci se nalaze i rimovane najave zanimljivih sportskih i kulturnih događanja, kao i prigodnice više ili manje povezane s vremenskom prognozom.

Ulaz je slobodan!

Napomena: Prema novim epidemiološkim mjerama, na predstavljanju pjesničke zbirke nije potrebno predočavati COVID potvrdu.

Date

Mar 23 2022
Expired!

Time

18:30 - 20:00