Danica Kovačić dobitnica je Povelje Međimurske županije

Danica Kovačić
Danica Kovačić sa dijelom tima Javne ustanove Međimurska priroda

Međimurska županija dodijelila je javna priznanja, Povelju Međimurske županije i Nagradu „Zrinski“ na svečanosti održanoj u petak 22. siječnja u Centru za kulturu Čakovec. Danici Kovačić, mještanki Križovca, dodijeljena je Povelja Međimurske županije u znak priznanja i zahvalnosti za promicanje razvoja Javne ustanove Međimurske prirode, promociju sela Križovec i grada Mursko Središće, za ekonomski razvoj i zaštitu prirode Međimurske županije.

Povelju joj je uručio župan Matija Posavec s ponosom ističući njezin neprocjenjiv obol podupiranju ideje stvaranja adrese Javne ustanove Međimurske prirode upravo u mjestu Križovec. Podsjetimo, Danica Kovačić bila je značajna karika u ideji pretvaranja ruševne zgrade u moderan interpretacijski centar prirodne baštine. Upornošću i prepoznavanjem ideje uspjela je prije četrnaest godina u ispravnost darovanja nekretnine u trajno vlasništvo Javne ustanove uvjeriti tadašnje donositelje odluka: Mjesni odbor Križovec i Vijeće Grada Murskog Središća. Danas joj na smjelom potezu zahvaljuju svi dionici koji uviđaju da je nekretnina tzv. Stare škole trebala aktivnog vlasnika koji će njome upravljati brigom dobrog gospodara te istovremeno kreirati korisne društvene sadržaje u malom selu kakvo je Križovec. Više o Danici Kovačić saznajte OVDJE.

Uz Danicu Kovačić Povelja Međimurske županije dodijeljena je Gordani Prebeg, Ivanu Horvatu, KUD-u „Mura“ Mursko Središće i Obiteljskom domu za djecu „Bogar“ Štrigova. Dobitnici Nagrade „Zrinski“ za 2019. godinu su Ignac Šardi, Ana Vrbanec, Branimir Magdalenić, Marija Prekupec i Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Prvi put dodijeljeno je priznanje „Počasni građanin Međimurske županije“, a primio ga je građanin Međimurske županije dr.sc. Antun Mikec.

Nakon svečanosti u Čakovcu, Kovačić je posjetila djelatnike Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode. Tom je prigodom zahvalila ravnatelju Siniši Golubu i Ustanovi što su je kandidirali za ovo vrijedno priznanje.

Siniša Golub i Danica Kovačić
Na svečanosti u CZK Čakovec s Danicom Kovačić nazočio je i ravnatelj JU Međimurska priroda Siniša Golub