Videozapis početka sadnje u SPA Perivoj Zrinski

Prema projektu Eco Bridge nakon sječe i uklanjanja stabala koja su potpuno suha (sušci), koja odumiru te predstavljaju opasnost od urušavanja na staze i prolaznike te vrste stabala koja su samonikla odnosno strane invazivne vrste, krenule su aktivnosti sadnje novih stabala. Dio je to prve faze obnove spomenika parkovne arhitekture Perivoj Zrinski Čakovec.

O početku radova Javna ustanova Međimurska priroda snimila je kratki videozapis (vidi OVDJE), a snimljen je i drugi videozapis koji donosi detalje početka aktivnosti sadnje u čakovečkom parku. Dana 15. prosinca 2021. godine krenule su aktivnosti sadnje novih stabala koje možete vidjeti na ovom videu. Vidljivi su radovi iskopa sadnih jama i sadnja drveća, a slijede još i iskop sadnih jama te sadnja preostalog drveća i grmlja, zatim  sanitarno orezivanje stabala prema projektu i čišćenje terena od radova. Navedeni radovi se provode i financiraju kroz projekt Eco Bridge.

Videozapis početka sadnje u SPA Perivoj Zrinski nije dio projekta Eco Bridge, nego redovna aktivnost  Javne ustanove Međimurska priroda. Pogledajte ga na YouTube kanalu Međimurska priroda OVDJE.