Hodnja uz Muru povodom Svjetskog dana močvarnih staništa

Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja Hodnje uz Muru u Sloveniji zbog loših vremenskih uvjeta i prethodnih neodržavanja zbog restrikcija vezanih uz pandemiju korona virusa, ove godine ponovno pohodimo rijeku Muru povodom Svjetskog dana močvarnih staništa i to u Austriji, u nedjelju 4. veljače 2024. godine.

Svjetski dan močvarnih staništa obilježava se svake godine 2. veljače, na datum potpisivanja Ramsarske konvencije. Na taj dan je 1971. godine u iranskom gradu Ramsaru  potpisana Konvencija o močvarama od međunarodne važnosti, naročito kao staništa ptica močvarica. Konvencija obvezuje svaku zemlju potpisnicu na opće čuvanje močvara na vlastitom teritoriju i predstavlja okvir za međunarodnu suradnju u zaštiti i održivom iskorištavanju močvarnih staništa.

Ovogodišnju Hodnju uz Muru započinjemo okupljanjem kod jezera Liebmannsee u blizini Bad Radkersburga u nedjelju 4. veljače 2024. u 9:00 sati. Ponesite toplu odjeću i prikladnu obuću, a na hodnji vas čeka topli obrok i piće koji su pokriveni startninom u iznosu od 10 eura po osobi. Prijevoz do mjesta okupljanja je u vlastitom aranžmanu. Molimo da nam prijave pošaljete na: medjimurska.priroda@gmail.com