Kak rakova deca – raspršile se fotografske teme u Šajerici

Već sam naslov “Kak rakova deca” fotografske izložbe poticajna je pozivnica na putovanja. Članovi Fotokluba Čakovec sa svojih su putovanja donijeli pregršt putopisnih fotografskih razglednica i odlučili predstaviti ih čakovečkoj publici. Dvadeset impresivnih dokumentarističkih i pejzažnih kadrova nastalih u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Italiji, Švicarskoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Americi, Maroku i Kini, odabrano je za izložbu, otvorenu u četvrtak 11. siječnja, uz odličan odaziv poklonika fotografije i putovanja.

– Putopisna fotografija vrijedan je vizualni sadržaj koji potiče na putovanje. A putovanje, to je najbolja prilika za učenje i izgradnju osobe, okrepa za dušu i tijelo, ujedno i najbolja zgoda za stvaranje uspomena. Fotografija upravo i tome služi – ona je vizualna memorija, ogledalo duše sa sjećanjem, kazao je Davor Žerjav, predsjednik Fotokluba Čakovec, na otvorenju izložbe u zgradi Scheier u Čakovcu.

Izložbu je proglasio otvorenom međimurski župan Matija Posavec, a značajan obol njezinom sadržaju dali su i djelatnici Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode. Prisutno je čak dvoje autora, Mihaela Mesarić s fotografijom “Hop on Hop off Pevec”, zabilježenoj u SAD-u i Siniša Golub s temom “Piknik na klifovima Étretat” nastaloj u Francuskoj.

Izložba je dostupna za razgled sve do 18. siječnja 2024. godine i svakako se preporučuje doživjeti uzbuđenje i strast autora, koje se javlja kad se mentalni kadar pretvara u tehničku sliku, što je čitljivo iz svih predstavljenih radova.

izlozba Kak rakova deca (9)_resize
Autori fotografija, članovi Fotokluba Čakovec i župan Matija Posavec