Hodnja uz Muru: 30.01.2011.

HODNJA UZ MURU u nedjelju 30.01.2011. oborila je sva očekivanja organizatora!

Umjesto planiranih do 300 hodača, organiziranoj hodnji odazvalo se preko 500 ljubitelja prirode, stručnjaka i aktivista iz svih država kroz koje protječe Mura (tvoreći pritom – osim ekološkog – i osebujni kulturni prostor).

Trg međimurske prirode u KRIŽOVCU bio je premali da primi sve koji su htjeli – uz pratnju nadzornika – prošetati rutom od 10 kilometara na potezu Križovec-Miklavec-Ferketinec i natrag. Uz vrhunsku logistiku i organizaciju, osim edukacije, hodnja je imala i promidžbeni aspekt jer su mnogi – gosti, ali i domaćini – po prvi put šetali rutom koja će u nedalekoj budućnosti biti sastavni dio ekoturističke ponude Međimurja.

* * *

Javna ustanova najavljuje svoje domaćinstvo velike akcije odnosno hodnje uz rijeku Muru povodom 02. veljače – Svjetskog dana vlažnih staništa (močvara).

U nedjelju 30. siječnja s početkom u 10.00 sati na TRGU MEĐIMURSKE PRIRODE u Križovcu okupit će se zaštitari prirode iz četiri države kroz koje protječe Mura: Austrija, Slovenija, Hrvatska i Mađarska. Zatim se kreće na hodnju na relaciji Križovec-Miklavec-Ferketinec i natrag prema Križovcu (okvirno 3 sata hodnje), a nakon toga je organizirana okrjepa na Trgu u Križovcu.

U akciju će biti uključeno preko 30 različitih udruga i institucija iz četiri države, a očekuje se preko 250 hodača koji ovu aktivnost tradicionalno obavljaju već više godina uzastopce (na različitim etapama uz tok rijeke Mure).

POZIVAMO SVE ljubitelje prirode da se priključe ovoj hodnji – radi zdravlja i radi promidžbe ljepota međimurske prirode.