NAJAVA: Izložba i predavanje Ljudevita Marđetka povodom godine šuma

U sklopu projekta “Šumsko blago u Regionalnom parku Mura-Drava“, Javna ustanova priprema izložbu fotografija i predavanje gospodina Ljudevita Marđetka, umirovljenog profesora iz Čakovca. Izložba će biti popraćena prikladnom knjižicom i plakatom koji će svoje mjesto zasigurno pronaći u brojnim školama i javnim prostorima.

Ljudevit Marđetko je direktni potomak (unuk i praunuk) lugara grofova Feštetića koji su gospodarili međimurskim šumama u ključnom trenutku transformacije međimurskog krajobraza od šumskog prema agrarnom, na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Marđetko u svojem posjedu ima vrijedne fotografije iz tog vremena, ali – još važnije – živa sjećanja na svoje pretke i njihove priče iz tog vremena.

 

 

Otvorenje IZLOŽBE će biti u UTORAK 18. listopada 2011. godine s početkom u 18.00 sati u Centru za posjetitelje u Križovcu, kojom prilikom će autor održati i prigodno predavanje. Stoga, ako vas zanima kako je izgledalo vrijeme u kojem su međimurske šume doživjele svoj sumrak, a Međimurje dotad neviđenu deforestaciju, svakako dođite u Križovec.