Spajanje s prirodom u Murskom Središću

U sklopu projekta Connecting with Nature kojim se čuvari prirode predstavljaju najširoj javnosti, u srijedu 28. 11. 2018. godine štand s promotivnim materijalima je bio postavljen u Murskom Središću. Između brojnih građana, obišli su ga i međimurski župan Matija Posavec i gradonačenik Dražen Srpak sa suradnicima.

Podsjetimo, glavni cilj ovog projekta je izgradnja i uspostava uspješnije komunikacije i suradnje između Međimurske prirode kao ustanove koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u Međimurskoj županiji i lokalnog stanovništva i ostalih dionika. U svrhu toga oformljena je mobilna stanica čuvara prirode kojom čuvari prirode obilaze lokacije diljem zaštićenih područja Međimurske županije i u direktnom kontaktu s lokalnim stanovništvom podižu svijest o potrebi, važnosti i dobrobitima očuvanja prirode.

Projekt se realizira kroz Program dodjele bespovratnih sredstava za zaštićena područja, koji provode Parkovi Dinarida – Mreža zaštićenih područja Dinarida i WWF Adria, a financira Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida.