Centar Med dvemi vodami je bike-friendly destinacija

Nikola Medved
Nikola Medved, predsjednik Udruge vodiča i pratitelja Međimurske županije

Još uvijek lijepe i ugodne sunčane dane brojni rekreativci biciklisti koriste za vožnju međimurskim stazama. Kao idealnu lokaciju za kratki predah pronalaze na vanjskom dijelu prostora Centra za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu. Tako smo u sportskom izdanju na Trgu međimurske prirode zatekli i Nikolu Medveda. Dolazi iz Frkanovca.

–  U svojoj određenoj životnoj fazi prepoznao sam ljepotu bicikliranja. Intenzivno se bavim bicikliranjem dvije godine. Član sam biciklističkog kluba Mura Avantura, a zov biciklizma potaknuo me otvoriti i agenciju za cikloturizam.

Agencija je odlično počela raditi. Dobio sam sredstva za samozapošljavanje i prvih šest mjeseci dogovoreni su lijepi poslovi u inozemstvu. Nažalost, globalna ovogodišnja situacija sve je stopirala. Ali to nije kraj. To je sada izazov, zid, koji trebamo svi zajedno prijeći. Nekad su vrata za prijeći neki zid na dnu i treba doći do dna zida da bi ta vrata vidio, s puno optimizma kazao je Nikola ujedno otvarajući svoju dušu.

Nikola Medved
Nikola voli casual biciklistički turizam

Iz svojih aktivnosti izdvaja video snimanje međimurskih biciklističkih ruta. Radi se o šest različitih ruta vožnji biciklom odnosno biciklističkih izleta u pratnji licenciranog ciklo i turističkog vodiča, što Nikola ima i položeno. Rute su dužine oko 30 do 40 kilometara. Video snimkama i cikloturizmom želi promovirati međimursku prirodu, ne samo Hrvatskoj već i strancima koji dolaze iz susjednih i drugih zemalja.

– Sportski biciklizam je sport. Casual biciklizam je ono što Međimurju treba. I ja sam poklonik rekreativne vožnje biciklom. Idem na BIMEP. Imam kondiciju odvoziti veliku rutu, ali nisam sklon natjecanjima i trkama. Više volim casual biciklistički turizam. Vožnja biciklom je uživanje. Međimurje je prelijepo, a posebice je krasno kad ga se može upoznati kroz ugodne biciklističke vožnje. s ljubavlju o svom zavičaju govori Nikola.

Trg međimurske prirode odlično je mjesto za biciklističku stanku

Prije nego što je nastavio svoju biciklističku turu kazao je  kako su povijesna i prirodna baština, aktivni odmor uz Muru i Dravu najveće vrijednosti našeg kraja. Promoviranju međimurskih vrijednosti doprinos svakako daje i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami koji je sve više prepoznat kao bike-friendly destinacija.

Nikola Medved
Sunčan jesenji dan Nikola je iskoristio i za promoviranje svog novog biciklističkog dresa s oznakom svog nadimka – Medo