Obnovljena tabla s eko-porukom

Tijekom studenog 2020. godine obnovljena je info-tabla na kojoj je ispisana poruka svim putnicima prolaznicima o važnosti očuvanja prirode koja nas okružuje. Ova i nekoliko sličnih tabli s različitim porukama nalaze se na području Općine Nedelišće, a prve od njih je pred petnaestak godina na vlastitu inicijativu postavio poznati vinar iz Svetog Urbana prof. Franjo Lovrec. Čuvarima prirode na terenu se pridružio poznati eko-aktivist iz Nedelišća Josip Ceilinger.

Vrijeme čini svoje i neke od postojećih tabli su dotrajale i poruke na njima su izblijedjele pa se javila potreba za njihovom obnovom. Tabla koja je obnovljena nalazi se u šumi Zelena između Macinca i Badličana u kojoj gospodin Ceilinger provodi dosta svojeg slobodnog vremena.

Ceilinger je poznati zaštitar prirode, pčelar, lovac, gljivar, ribič, vrtlar, ali i jedan od prvih mentora našeg današnjeg glavnog čuvara prirode.

Ceilinger je još uvijek angažiran i društveno aktivan te na raspolaganju čuvarima prirode da svojim znanjem i iskustvom skrene pozornost na probleme ili fenomene u prirodi koje zamijeti za vrijeme obavljanja svojih brojnih aktivnosti.