Na prirodoslovnim radionicama u Šenkovcu sudjelovalo 17-ero djece

Krajem kolovoza Knjižnica i čitaonica Šenkovec u suradnji s Javnom ustanovom Međimurska priroda organizirale su prirodoslovne radionice za osnovnoškolce.

Radionice je u periodu od 23. do 27. kolovoza odnosno u pet dana po dva sata provela  suradnica Međimurske prirode Monika Cindrić, prof. biologije i kemije iz Srednje škole Čakovec. U programu nazvanom “Idemo u prirodu” sudjelovalo je 17-ero djece u dobi između 6 i 11 godina.

Voditeljica radionica Monika Cindrić

O programu radionica Cindrić je kazala:

– Mjesta koja smo koristili za radionice su retencija Šenkovec, šuma iza retencije Šenkovec, igralište NK Šenkovec i druge lokacije u blizini šenkovečke knjižnice. Djeca su imala priliku učiti promatrati ptice uz korištenje dalekozora, prepoznavati biljke i listove stabala, upoznati se s mjerenjem duljine i širine nekog debla. Učenici su također skupljali prirodni materijal te od toga izrađivali 3D slike, a provodili smo i druge aktivnosti na temu fenomena iz prirode koja ih okružuje. Djeca su pokazala veliki interes i zanimanje za ovakav vid radionica i mnogi su učenici pitali hoće li ih biti još takvih.

Učenici su poželjeli i druge godine sudjelovati na sličnim radionicama u prirodi

Radionica “Idemo u prirodu” završila je podjelom prigodnih diploma i plakata posvećenih 18. travnju odnosno dvadesetoj obljetnici proglašenja zaštite Značajnog krajobraza rijeke Mure. U nastavku pogledajte zanimljive detalje održanih radioničkih programa.

Gita Radiković i Niko Kozar – ovogodišnji Najbolji mladi čuvari prirode