Na 1. eko kotliću besplatno kušanje hrane i predavanje o gljivama

Sve je spremno za 1. Eko kotlić na Trgu međimurske prirode u Križovcu. Prema vremenskoj prognozi subota 9. listopada bit će idealna za pripremu vrućih, toplih i hladnih jela. Domaćin manifestacije je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode.

Na sudjelovanje su pozvane ekološke udruge i srodni dionici koji svojim radom doprinose procesima zaštite prirode u Međimurskoj prirodi. Odazvalo se 12 timova i to: Ekološka udruga Platana Nedelišće, MNK Vidovski zlatari Donji Vidovec, Udruga turističkih vodiča Međimurski vodiči Čakovec, Planinarsko društvo Bundek Mursko Središće, Planinarski klub Extrem Čakovec, 7Plus Regionalni tjednik Varaždin, Udruga šumoposjednika Jegnjed Čakovec, SRD Verk Križovec, Udruga Frkanovčani Frkanovec, Zaštitarsko-ekološka udruga Čaplja Podturen, Mjesni odbor Miklavec i Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Čakovec.

Na manifestaciji će sudjelovati i Gljivarsko društvo Smrčak Čakovec s izložbenim štandom gljiva. Posjetitelji mogu donijeti svoje ubrane gljive, a članovi Smrčka rado će im pomoći oko determinacije i prepoznavanja gljiva. U 13 sati gljivari će na otvorenom održati predavanje o gljivama.

Priprema hrane kreće u 10 sati nakon pozdravnog govora domaćina. Posjetitelji 1. eko kotlića na Trgu međimurske prirode pripremljene porcije moći će konzumirati od 14 sati, bez naplate.

Centar Med dvemi vodami otvoren je za sve posjetitelje od 10 do 17 sati. U 15 sati bit će organizirano stručno vođenje i razgled Centra Med dvemi vodami. Razgled Centra bit će moguć uz popularne cijene ulaznica za individualne posjetitelje (popust od 50-60% na ulaznice za individualne posjetitelje) povodom akcije Mjeseca hrvatskog turizma.

Program manifestacije:

10:00 okupljanje sudionika

10:15 pozdravni govor domaćina JU Međimurska priroda

13:00 stručno predavanje na otvorenom Gljivarskog društva Smrčak

14:00 podjela porcija pripremljene hrane

15:00 stručno vođenje i razgled Centra Med dvemi vodami

17:00 završetak manifestacije

Sudionici manifestacije pridržavat će se svih preporuka vezanih uz epidemiju COVID-19 izdanih od strane Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom i higijenskih uvjeta prilikom pripremanja hrane. Isto se moli i za sve pristigle posjetitelje manifestacije.