Koji je najgledaniji You Tube video na kanalu Međimurske prirode?

Javna ustanova Međimurska priroda koristi popularnu društvenu platformu You Tube za objavljivanje videozapisa na temu prirode i njezine zaštite. Kao proaktivan autor i davatelj sadržaja na svojem You Tube kanalu Međimurska priroda kontinuirano, gotovo svakomjesečno, objavljuje najmanje jedan video sadržaj o provedenim volonterskim ili drugim akcijama u prirodi, dokumentarni zapis o prirodnim fenomenima između rijeka Mure i Drave, aktivnostima u Centru za posjetitelja Med dvemi vodami u Križovcu i Edukacijsko-istraživačkom centru Matulov grunt u Frkanovcu.

U 2021. godini uveden je i novitet, digitalni video odnosno podcast kroz koji se predstavlja rad djelatnika Javne ustanove Međimurske prirode.

Upravo na spomendan zaštitnice rudara sv. Barbare, 4. prosinca, s ponosom se može istaknuti i dosad najgledaniji sadržaj objavljen na You Tube kanalu Međimurske prirode. Riječ je o dokumentarnom filmu posvećenom haldama. Film je prigodno promoviran i objavljen 7. prosinca 2020. godine i unutar  tih godinu dana zabilježio je više od tisuću dvjesto i pedeset pregleda. Kroz pola sata zanimljive dokumentarističke priče o povijesti rudarske geobaštine murskosredišćanskog kraja govore Dražen Srpak, Rajko Bogdan, Siniša Golub, Mijo Kontrec, Antun Jambrošić, Branko Lipić, Zoran Turk i Mihaela Mesarić. Kameru, ton i montažu potpisuje Nikola Horvat. Ako još niste pogledali dokumentarac 2020. Godina haldi, potražite ga na poveznici OVDJE.

Tijekom promotivne kampanje Modro-zeleno blago Međimurja odrađena su i tri kratka filmića s poznatim osobama našeg kraja, Lidijom Bajuk, Leom Šprajc i Kristinom Štebih. Prema broju pregleda zaključuje se da je internet publika prepoznala vrijednost ovakvih kreativnih videozapisa odrađenih s naracijom i glumom osoba koje i same u svom profesionalnom radu brinu za očuvanje prirodne baštine međimurskog kraja.

Videozapisi  akcija kao što su Eko kotlić na Trgu međimurske prirode i Kamp mladi čuvari prirode ostvareni su tek pred mjesec, dva, ali su u vrhu gledanosti sadržaja koje predstavlja Međimurska priroda. Dokumentarni sadržaji poput Dinamična Mura, Drava i njezine ptice, Iz oporavilišta u prirodu Međimurja i sl. također su teme koji se rado gledaju.

Realizirano je i objavljeno 29 videozapisa. Kako se kalendarski bliži kraj 2021. godine i rade planovi za sljedeću 2022. godinu, temeljem svih navedenih pozitivnih trendova praćenja kanala Međimurske prirode, iduće godine nasavit će se objavom novosti u sličnom intenzitetu. Nastavit će se dobra praksa objava video zapisa i zanimljivosti iz rada Ustanove. Možete ih pratiti besplatno na kanalu Međimurske prirode gdje možete pogledati sve dostupne sadržaje.