Za kraj 2021. godine – sadnja voćnih sadnica

Jedna od posljednjih ovogodišnjih terenskih aktivnosti djelatnika Javne ustanove Međimurska priroda bila je sadnja voćnih sadnica na Matulovu gruntu u Frkanovcu, Eko centru Nerka kod ribnjaka u Šenkovcu i na pašnjaku međimurskog konja u Žabniku.

Sadnja voćnih sadnica na Matulovu gruntu

U srijedu 22. prosinca na Matulovu gruntu posađene su sadnice trešnje, kruške i marelice. Slasnim plodovima moći će se tako za koju godinu osladiti svi posjetitelji ovog atraktivnog i sve posjećenijeg gruntišta u Frkanovcu posebice u Danima otvorenih vrata. Eko-centar Nerka istog je dana obogaćen sadnicom višnje, a na pašnjaku u Žabniku posađena je voćna sadnica jabuke, pa će tako kobile autohtone pasmine međimurskog konja za koju godinu ujedno dobiti svoju omiljenu poslasticu, jabuke iz svog voćnjaka.

Voćne sadnice su nabavljene u suradnji s Kristinom Pongrac iz Donje Dubrave koordinatoricom ovogodišnje akcije sadnje stabala provedene u Međimurskoj županiji, a poznate u cijeloj Hrvatskoj pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj!“ Koordinatorica Pongrac je u ovoj akciji povezala tvrtku Drvotrade d.o.o iz Nedelišća i rasadnik Žižek iz Svete Marije. Međimurska priroda zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj akciji sadnje voćnih stabala.