Ugledni hrvatski novinari na Studijskom putovanju u Javnoj ustanovi Međimurska priroda

Studijskim putovanjem uglednih hrvatskih novinara na područje Međimurske županije započeo je Tjedan zaštite prirode u Javnoj ustanovi Međimurska priroda. Domaćin ovog studijskog putovanja bila je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, a putovanje je organiziralo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Uprava za zaštitu prirode u sklopu provedbe projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000‟. Od svih Javnih ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima županija u Republici Hrvatskoj kao primjer dobre prakse Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja odabralo je upravo međimursku Javnu ustanovu.

Na Trgu Međimurske prirode u Križovcu okupili su se uz predstavnike MINGORa predstavnici medijskih i izdavačkih kuća te portala: HINA, Hrvatski radio 1, N1, RTL, Meridijani, Privredni vjesnik, Ekovjesnik, MojZagreb.info, Hrvatska vodoprivreda, Jutarnji list, Slobodna Dalmacija, TRIDEA, H-alter i predstavnici Hrvatskog novinarskog društva, odnosno novinari koji se u svom radu bave temama vezanim uz zaštitu prirode.

Hrvatski novinari i predstavnici MINGORa na Matulovu gruntu

Pozdravne riječi na početku radnog dijela Studijskog putovanja u dvorani Kukuvija i sjedištu Međimurske prirode uputili su Aljoša Duplić, ravnatelj Zavoda za zaštitu okoliša i prirode te Siniša Golub, ravnatelj Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode. Potom su o izazovima zaštite prirode, primjerima dobre prakse te ekološkoj mreži Natura 2000 govorile Irina Zupan iz Zavoda za zaštitu okoliša i prirode te Mihaela Mesarić iz Javne ustanove Međimurska priroda. Program je nastavljen razgledom Centra za posjetitelje Med dvemi vodami uz stručno vodstvo voditeljice Centra Ivane Rojko, te posjetom Svetomartinske Mure u Žabniku i Matulova grunta u Frkanovcu.

Novinarka Lidija Komes u galeriji Drava sluša pjevove ptica

Studijsko putovanje organizirano je povodom Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj (22. svibnja) i Međunarodnog dana bioraznolikosti (22. svibnja). Programi Tjedna zaštite prirode (16. – 22. svibnja) u organizaciji Javne ustanove Međimurska priroda nastavljaju se u utorak 17. svibnja postavljanjem hotela za kukce u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca u Maloj Subotici te u Područnoj školi Peklenica.

novinari i MINGOR u Centru MDV (6)_resize
Sudionici Studijskog putovanja na Trgu međimurske prirode
Odlična atmosfera i u Žabniku