Plemeniti borilački sport i priroda u suradnji

Osnovnoškolci su i ovog ljeta okupirali sportske kampove „Svaki tjedan sport jedan‟. Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca organiziraju ih u suradnji s čakovečkim sportskim udrugama. Odličan je odaziv na sve vrste sportova, pa tako i boks. Međimurska priroda već je prošle godine dala potporu ovim kampovima provodeći kratke edukacije sa zanimljivostima na temu životinjskog svijeta.

prirodoslovna radionica boksacki klub

Ovog je ljeta prirodoslovno predavanje održano u Boksačkom klubu Čakovec. Četrdesetak mališana između dva krošea i predaha od treninga, odslušalo je zanimljivosti iz ptičjeg svijeta. O pjevu i vrstama ptica, govorila je Sara Srša, magistra urbanog šumarstva. Ove je godine Srša znanja iz područja ornitologije unaprijedila na zahtjevnom višemjesečnom “Treningu prepoznavanja ptica” koju je provela Udruga BIOM u sklopu projekta Eco Bridge.

I boksački trener Vanja Kostel pridružio se poučnom odmoru i kratkoj edukaciji oponašajući glasanje gugutke prepoznatljivo kao „dugoooo spiš‟. Petnaest prirodoslovnih minuta brzo je prošlo što se vidjelo i na kraju edukacije kad su učenici u glas povikali: – Hoćemo još!‟