Međimurska priroda na ljetnom kampu u centru Murai

Međimurska priroda sudjelovala je na ljetnom kampu u organizaciji kreativno edukativnog centra Murai u Pleškovcu. Iako je bilo kišno vrijeme učenici i oni nešto mlađi puno su naučili o prirodi. Unatoč lošem vremenu svi su se uputili u virtualnu šetnju prirodom. Upoznali su najzanimljivije biljke i životinje koje se nalaze u njihovom neposrednom okruženju, a posebno su se oduševili s pričama o zmijama i gušterima bez nogu koji se nalaze u Međimurju. Otkrili su mnogo tajnovitih priča koje kriju životinje Međimurskog kraja.

Radionica je također bila posvećena i kritično ugroženim leptirima plavcima koji se nalaze na području Bedekovićenih graba u neposrednoj okolici Murai centra. Učenici i oni nešto mlađi naučili su puno o cijelog životnoj avanturi leptira plavca počevši od gusjenice pa sve do leptira, a i kako leptir plavac ne može preživjeti bez biljke krvare, mrava i čovjeka.

Učenici su naučili i kako se pravilno ponašati u prirodi i kako pristupiti svim biljnim i životinjskim vrstama koje sretnu na terenu. Otišli su s radionice željni prave šetnje prirodom.

*Fotografije nam je ustupio Kreativno edukativni centar Murai