Globetka treba biti oaza zelenila, a ne odlagalište za otpad

– Šteta je da ovu našu zelenu oazu onečišćuju neodgovorni pojedinci, ne samo s područja naše Općine, već također iz Čakovca i drugih mjesta. Svake godine Općina Šenkovec povodom Dana planeta Zemlje organizira akciju čišćenja ovog područja, a i tijekom godine koliko god možemo pokušavamo očistiti Globetku od smeća. Poražavajuća je činjenica da u vremenu kad ČAKOM dolazi praktički pred kućni prag i odvozi svakotjedno organizirano smeće, ljudi još uvijek imaju potrebu bacati ga u prirodu. Moramo brinuti za okoliš, prirodu i time za budućnost naše djece. Svi znamo gdje se treba odvesti glomazni otpad, ali još uvijek nesavjesni pojedinci imaju potrebu odvoziti ga u prirodu. Dobro je ponoviti kako otpad nije smeće i gotovo sve se može reciklirati, kazao je Robert Meglić, načelnik Općine Šenkovec na početku akcije čišćenja smeća u Globetki.

Robert Meglić, načelnik Općine Šenkovec

Akcija je provedena u utorak 14. ožujka na inicijativu Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode, a u suradnji s Općinom Šenkovec. U nepunih dva sata akcije natovarena je puna traktorska prikolica odbačene plastike, auto-guma, keramičkih pločica, stakla,…Uz djelatnike Međimurske prirode u akciji su sudjelovali predstavnici Općine Šenkovec, Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA, Zavoda za prostorno uređenje Međimurske županije i Šumarije Čakovec. Svi sudionici složni su u tome kako Globetka treba biti oaza zelenila, a ne odlagalište za otpad, niti područje za ilegalnu izgradnju.

Čišćenje Globetke od smeća i akcija rezultirat će također kratkim filmićem za potrebe edukacije žitelja Međimurja i Hrvatske, a na temu odgovornog postupanja s otpadom.

Sudionici akcije čišćenja smeća u Globetki