Što je sova vidjela? #12: – Vješta kuna njuška i traži hranu!

Proteklih deset godina obilježava se Svjetski dan divljih vrsta (World Wildlife Day). Ujedinjeni narodi u prosincu 2013. godine proglasili su 3. ožujka Svjetskim danom divljih vrsta. Od tada se ovaj dan svake godine obilježava u cijelom svijetu s ciljem edukacije javnosti o sveukupnoj raznolikosti biljnih i životinjskih vrsta na Zemlji, te podizanja svijesti o potrebi i važnosti njihova očuvanja.

Povodom toga Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode predstavlja novi video iz dokumentarnog serijala Što je sova vidjela u kojem su glavni glumci upravo divlje životinje. Foto kamera ovog je puta zabilježila okretnu i vještu kunu (Martes sp.) u njuškanju i potrazi za hranom.

Filmić pogledajte u nastavku:

Sve dosadašnje video zapise iz serijala Što je sova vidjela potražite na You Tube kanalu Međimurske prirode. Preporučujemo, besplatno se pretplatite na kanal Međimurske prirode i pogledajte ostale dostupne sadržaje.

Zainteresirana javnost pozvana je također vlastita foto opažanja dojaviti Međimurskoj prirodi preko rubrike Dojava čuvarima prirode ili Fotografija mjeseca na mrežnoj stranici www.medjimurska-priroda.info.