Međimurska priroda na akciji pošumljavanja tvrtke Sobočan

– Prirodi ne treba puno. Malo odgovornosti, malo ljubavi i event koji zbog tebe može postati još veći i uspješniji, poručila je tvrtka Sobočan iz Murskog Središća ususret organizaciji akcije pošumljavanja održanoj 15. rujna kod naselja Knezovec. Nastavak je to ekološki odgovornog projekt odnosno pošumljavanja započetog ovog proljeća u organizaciji tvrtke Sobočan. Sudionici akcije sadili su i ovog puta sadnice stabala hrasta.

Potporu akciji dala je i Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode provedbom prirodoslovne radionice u kojoj su najmlađi bojama oživili kućice za ptice. Međimurski čuvari prirode Velimir Bašek i Antonio Krušelj s djecom su postavili i hotel za kukce.

Zelenu inicijativu podržale su glazbenim programom međimurska sve popularnija imena, Mia Sobočan i Zsa Zsa, a u suradnji sa Socijalnom zadrugom “Humana Nova” organizirano je prikupljane starog tekstila s ciljem izrade novih, inovativnih proizvoda.

Tvrtka Sobočan akciju pošumljavanja u Knezovcu organizirala je unutar njihove javne kampanje “Posadi, dom sagradi”, a za sve zainteresirane sudionike osigurala je besplatan prijevoz od Murskog Središća do Knezovca i natrag, a vozio je autobus i iz Čakovca. Provedbom akcije nastavlja ostvariti cilj – očuvati šume i prirodna staništa i time osigurati dom brojnim biljnim i životinjskim vrstama, te u konačnici posaditi 8500 stabala.

kucice-za-ptice-za-akciju-posumljavanja-Sobocan-1
Kućice za ptice spremne za akciju pošumljavanja u organizaciji tvrtke Sobočan
Posumljavanje-Sobocan-11
Prirodoslovna radionica i bojanje kućica za ptice
Posumljavanje-Sobocan-19
Akcija sadnje sadnica stabala hrasta
Posumljavanje-Sobocan-14
Postavljanje hotela za kukce