VIDEO: I životinje pripremaju krevet za bolji san!

Vrtićarci i osnovnoškolci nižih razreda o razlici između domaćih i divljih životinja uče na putujućoj izložbi Diverterra. Ovaj se virtualni muzej od 11. do 17. rujna može doživjeti u sportskoj dvorani OŠ Jože Horvata u Kotoribi. Izložbu je organizirala Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Zavodom za zaštitu okoliša i prirode, te Općinom Kotoriba i OŠ Joža Horvat.

Divlje životinje tijekom cijele godine u fokusu su foto kamera Međimurske prirode koje svakotjedno bilježe nove zanimljive videozapise. U dokumentarističkom serijalu nazvanom „Što je sova vidjela‟ dosad su prodefilirali brojni više ili manje poznati glumci: krdo jelena, sivi puh, lisica, hrčak, jazavci…i snimljeni su u različitim situacijama. Ovog puta međimurski čuvari prirode donose priču o tome kako udoban krevet i dobar san nisu samo bitni ljudima već i životinjama koje brinu o tome gdje će spavati. Srnjak (srndač) mudro si i s puno pažnje pripema svoje mjesto za počinak. Video pogledajte na poveznici ovdje:

Zainteresirana javnost vlastita opažanja može dojaviti Međimurskoj prirodi preko rubrike Dojava čuvarima prirode ili Fotografija mjeseca na mrežnoj stranici www.medjimurska-priroda.info.

Svi dosadašnji zapisi iz serijala Što je sova vidjela mogu se pogledati na YouTube platformi i besplatnom kanalu Međimurske prirode.