Volonter igra fer!

Jedan od slogana kojim Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode  u fokus stavlja značaj volonterizma glasi: – Volonter igra fer. I doista je tako, jer svaki volonter igra pošteno, nastoji biti pravednog i korektnog ponašanja prema drugim osobama, prema društvu u cjelini ili pak prema prirodi.

Uloga vrijednih volontera u svakoj je zajednici neprocjenjiva. Svaki volonter nesebično ulaže svoje slobodno vrijeme, znanje i energiju za dobrobit društva. Volonteri imaju svoj dan. Obilježava se od 1985. godine, 5. prosinca. Upravo je taj datum, Međimurska priroda odabrala kao dan, kada organizira svoj završni godišnji program, dajući prije svega značaj svojim volonterima koji se tijekom godine uključuju u aktivnosti s fokusom na zaštitu zavičajne prirode. Međimurska priroda zahvaljuje svim volonterima koji su sudjelovali u akcijama Spašavanje vodozemaca od stradavanja na prometnicama, Osigurajmo dom bregunicama, Kako su nam laste i piljci? i Noćni lov na jelenka ili su na bilo koji drugi način volonterski pomogli zajedničkom cilju – zaštiti prirode.

Ovogodišnja svečanost Međimurske prirode na Međunarodni dan volontera održava se pod nazivom Glavni lik – priroda!, a unutar programskog sadržaja Monika Cindrić, viša stručna suradnica za upravljanje projektima govorit će upravo o brojnim uspješnim volonterskim akcijama provedenim tijekom 2023. godine (cjelokupni program vidi OVDJE).

Želite li i vi biti fer prema sebi, prirodi, zajednici? Uključite se u volonterske aktivnosti Međimurske prirode. Obrazac prijave pronađite na mrežnoj stranici Međimurske prirode OVDJE.