Vrana gačac – glavni lik dvadesetog izdanja Perivoja Zrinski news

Digitalno glasilo Perivoj Zrinski news bilježi svoje dvadeseto, jubilarno izdanje. U fokusu najnovijeg broja je vrana gačac jer je upravo ta ptičja vrsta ponijela titulu Ptice godine 2024. u izboru Udruge BIOM. U Perivoju Zrinski u Čakovcu obitava kolonija vrane gačac, pa je s razlogom u dvorani Riznice Međimurja ornitologinja Iva Šoštarić održala početkom ožujka edukativno predavanje na temu „Gačac – Ptica godine 2024. i naš pernati susjed‟, o čemu govori uvodni tekst novog digitalnog izdanja glasila.

U nastavku glasila nalazi se razgovor i pogled na ovu ptičju vrstu iz perspektive građanina koji se potrudio saznati malo više o životu najbrojnijih pernatih stanovnika grada Čakovca. Zvonimir Turk, vrijedan je građanin znanstvenik, a s njime je razgovarala novinarka Roberta Radović.

Mihaela Mesarić i Velimir Bašek s redovnog nadzora Perivoja Zrinski donijeli su fotografije ptičjeg svijeta, a Sara Srša pripremila je potom prilog na temu zašto pticama gradovi postaju sigurno mjesto.

Što je uredništvu Perivoja Zrinski news dojavila novinarka Anamarija Horvat Šantl, što obuhvaća nova sezona intenzivnog održavanja zelenih površina u Perivoju Zrinski, kako je proteklo predstavljanje Zelene oaze Čakovca i druge zanimljivosti na temu čakovčekih parkova pročitajte u novom broju Perivoja Zrinski news.

Uz glavnu urednicu Saru Srša glasilo uređuju Mihaela Mesarić i Roberta Radović koja je ujedno grafički dizajner i novinar. Novi broj pogledajte i/ili preuzmite u nastavku.