Zgrada stare škole u Kotoribi dobit će novo ruho!

Djelatnici Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode Siniša Golub, ravnatelj, Zoran Šardi, voditelj odsjeka za upravljanje projektima, Monika Cindrić, viša stručna suradnica za upravljanje projektima i Roberta Radović, suradnica za komunikaciju i promidžbu, bili su u utorak i srijedu, 26. i 27. veljače 2024. godine na studijskom putovanju u Noskovcima i Zlatnoj gredi. Dravska priča i Zlatna greda primjeri su dobrih praksi stvaranja i razvoja objekta s novom namjenom.

Studijsko putovanje organizirano je u suradnji s Općinom Kotoriba te potencijalnim partnerima projekta s ciljem osmišljavanja novog projekta za stavljanje u funkciju zgrade stare škole u Kotoribi. Uz djelatnike Međimurske prirode na studijskom putovanju bili su iz Općine Kotoriba načelnik Dario Friščić i pročelnica Karolina Bajkovec Horvat, direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko, te iz Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA voditeljica ureda ravnatelja Mirna Vurušić Kriković i viša stručna suradnica Ana Mikulić.

Prvog radnog dana, u utorak 26. veljače, razgledan je Posjetiteljski centar Dravska priča u Noskovcima, gdje je Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, predstavila rad Posjetiteljskog centra Dravska priča, te na radnom sastanku iznijela iskustvo stvaranja Dravske priče.

Drugog dana, u srijedu 27. veljače, Jasmin Sadiković, predsjednik udruge Zeleni Osijek, upoznao je na radnom sastanku sudionike studijskog putovanja s iskustvom stvaranja i razvoja Eko centra Zlatne grede. Osobitost te Kuće u prirodi je što je stvorena praktički iz ničega, a postala je mjesto na koje dolazi čak i Charles III, kralj Ujedinjenog kraljevstva. Općina Kotoriba i potencijalni projektni partneri nastavit će suradnju u realizaciji projekta radnog naslova – Smještajni objekt za škole u prirodi.

02 Dravska prica
Sudionici studijskog putovanja u Dravskoj priči
Zlatna-greda-5
Primjer dobre prakse razgledan je i u Zlatnoj gredi