Sova kukuvija i vuk u nedelišćanskoj šumi!

Kamišibaj predstava Kuku i Vukonja premijerno je izvedena u programu Noći muzeja 2024 u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu. Nakon toga, izvodi se subotama u suvenirnici Centra Med dvemi vodami, u 11 i 16 sati, ili prema potrebama za određenje posjetiteljske grupe. Glavni likovi predstave su sova kukuvija zvana Kuku i vuk, stanovnicima međimurskih šuma poznat po nadimku Vukonja. Predstava u kamišibaj formatu prvi put je izvedena van prostora Centra, u nedjelju 16. lipnja na Art forest festivalu kod Lovačkog doma u Nedelišću. Time je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode sudjelovala na Art forest festivalu treću godinu zaredom.

Prošle, 2022. godine organizirana je prirodoslovna radionica Šuma te zove za djecu nižih razreda i vrtićarce, na temu značaja šume i šumskih stabala. S obzirom na to da se ovaj festival održava upravo u šumskom okruženju i 2021. godine Međimurska priroda je pripremila radionicu Čarobni stanovnici šume Čep. Nastavljajući niz šumskih poučnih priča, interpretatori prirodne baštine Centra Med dvemi vodami Roberta Radović i Karlo Šafarić, predstavili su ovog lipnja posjetiteljima Art forest festivala kamišibaj predstavu Kuku i Vukonja, odnosno priču o mudroj sovi kukuviji i vuku koji je prije sto godina živio u međimurskim šumama.

Art forest festival organiziraju udruga Artisto i Turistička zajednica Općine Nedelišće, a pod pokroviteljstvom Općine Nedelišće. Osim radionica, prigodnih štandova s proizvodima lokalnih obiteljskih gospodarstava ili udruga, ovaj festival u galeriji na otvorenim, u ozračju nedelišćanske šume predstavio je niz slika i skulptura.

foto: Roberta Radović, Karlo Šafarić

Art Forest festival 1606 (1)_resize