Nova sezona u Centru za posjetitelje KRIŽOVEC započinje 22.03.2011.

Centar za posjetitelje zaštićene međimurske prirode u Križovcu jedini je županijski centar za posjetitelje u Republici Hrvatskoj u kojem posjetitelji mogu dobiti informacije vezane uz zaštitu prirode u Međimurju i Republici Hrvatskoj.

Kao i svake godine, tako i ove 2011. krajem ožujka počinje prijem grupa u Centru. Ove godine, Centar Križovec otvara svoja vrata 22. ožujka povodom Svjetskog dana voda, a središnja (godišnja) izložba koja će obilježiti sezonu posjećivanja usmjerena je na 2011. – Međunarodnu godinu šuma.

MEĐIMURSKA LUGARNICA središnji je objekt oko kojeg će se ove godine graditi interpretacija prirodnih vrijednosti Međimurja i Hrvatske, s posebnim naglaskom na ulogu šuma u stvaranju i očuvanju bioraznolikosti. Naime, u sklopu Centra za posjetitelje postoji i drvena brvnara odnosno lugarnica unutar koje će biti postavljeni tematski panoi, ali i opipljivo “šumsko gradivo”. Također, pričom o Dobrom stablu posjetiteljima će se pojasniti dobiti i dobrobiti koje čovjek dobiva od šume.

Podsjetimo, također, da je već 2007. godine Javna ustanova osmislila i postavila SPOMENIK ŠUMI u selu Malom Mihaljevcu (Općina Sveti Juraj na Bregu, u blizini spomenika prirode Bedekovićeve grabe), prvi spomenik te vrste u Republici Hrvatskoj, a ove godine pak nastavljamo rad na senzibilizaciji javnosti o važnosti šuma u cjelokupnom mozaiku bioraznolikosti.

Sve informacije o izložbi i programu, kao i najavu dolaska Vaše grupe u Križovec možete obaviti putem telefona na broj 040/866-297 ili na mobitel 095/801-6873 (Mihaela Mesarić, stručna suradnica).