U pripremi: Godišnjak 2011/2012.

S prvim danima rujna započelo je prikupljanje materijala za Godišnjak zaštite prirode Međimurja 2011/2012. koji će iz tiska izaći (prema planu) u listopadu 2011.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se jave svojim prilozima (tekstovima i fotografijama), kako bismo obuhvatili što veći raspon tema vezanih uz zaštitu prirode Međimurja i Hrvatske.

 

 

Tematski gledano, novi Godišnjak biti će posvećen Međunarodnoj godini šuma te posebno šumskom blagu unutar Regionalnog parka Mura-Drava, jer ustanova provodi projekt pod tim nazivom – financiran od strane Ministarstva kulture. Također, posebno smo ponosni što je nagradu “Ivo Horvat” za životno djelo u zaštiti prirode ove godine zaslužno dobio Međimurec rođenjem – Josip Movčan, diplomirani šumar koji je svoj radni vijek proveo u NP Plitvička jezera, te kroz svoj rad dao ogromni doprinos praksi upravljanja zaštićenim prirodnim područjima. Stoga će dio Godišnjaka biti posvećen i Movčanu i njegovom djelu. Stručni djelatnici ustanove predstavit će teme i izazove s kojima se susreću u svojem svakodnevnom radu na zaštiti prirode Međimurja. Obradit će se i tematika nadzorničkog rada odnosno izraditi pregled najčešćih problema na terenu s kojima se u koštac hvataju nadzornici Javne ustanove.

 

O svemu više u listopadu ove godine.