Održan program Junior ranger

Dana 15. listopada 2011. godine u vremenu od 8.30 do 14 .30 sati u Centru za posjetitelje u Križovcu, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije organizirala je program „Junior ranger – Mladi čuvar prirode“.

Programu je prisustvovalo pet međimurskih Eko škola i to osnovne škole iz Štrigove, Donjeg Kraljevca, Svetog Martina na Muri te srednja Ekonomska i trgovačka škola i Gimnazija Čakovec (ukupno 22 osobe).

Program je započeo predavanjem (Golub i Marđetko), zatim su slijedila tematska predavanja po grupama na temu ugljen u Međimurju, invazivne biljke i rakovi (Mesarić, Janković, Turk). Nakon predavanja bile su organizirane radionice po grupama. Sudionici su izrađivali hranilice za ptice, hotel za kukce i Leopoldovu klupu s ciljem da praktično znanje prenesu svojim vršnjacima u školama. U posljednjem dijelu programa organizirana je poučna šetnja do Mure i Lepenove grabe u Križovcu s popunjavanjem terenskih dnevnika.

Učenici su zadovoljni naučenim teorijskim i praktičnim znanjima, a posebno primjercima hranilica za ptice i hotela za kukce koje su odnijeli u svoje škole.