Završna stručna konferencija u sklopu projekta “Dobra voda za sve”

logo DVZV - hr 02U sklopu projekta “Dobra voda za sve” kojeg Međimurska priroda provodi unutar programa Prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska 2007-2013 održana je završna stručna konferencija.

Konferencija na kojoj su predstavljeni stručni radovi s područja održivog upravljanja vodama je održana 10. lipnja 2015. godine u Centru za posjetitelje Križovec.

OP_SI-HR_logoProjekt “Dobra voda za sve” provodi se u razdoblju od 01.01.2014. do 17.06.2015. godine i ukupni troškovi projekta su 835.145,71 EUR. Projektno područje je područje Pomurja, donjeg Podravja i Međimurja, koje povezuju mnoge zajedničke geografsko, kulturno-razvojne i ekološke karakteristike, posebice zemljopisni položaj između Mure i Drave. Da bi se postigao dovoljan stupanj održivog gospodarskog i demografskog razvoja u ovom pograničnom području potrebno je osigurati održivo upravljanje vodama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUpravo je održivo upravljanje vodama, osobito adekvatna odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda te zaštita vodnih resursa, u 21. stoljeću jedna od glavnih tema jer se kao rezultat povećane potrošnje količina vodnih resursa brzo smanjuje, a osobito je ugrožena njihova kvaliteta.

www.dobravodazavse.com

OP_SI-HR_logo2