Aktivnosti u sklopu projekta “Kreni zeleno!”

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode jedan je od partnera na projektu “Kreni zeleno!” čiji je nositelj ZEO Nobilis, a ostali partneri su Grad Čakovec i Međimursko veleučilište u Čakovcu. Cilj projekta je uspostavljanje volonterskog programa u zaštiti prirode i okoliša u Međimurskoj županiji. Predstavljanje projekta održano je u srijedu 25. listopada 2017. godine na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu na kojem su predstavnici ZEO Nobilisa i Međimurske prirode predstavili projekt studentima druge i treće godine Održivog razvoja i njihovim profesorima.

Predstavnici ZEO Nobilisa predstavili su projekt i dali studentima osnovne informacije o volontiranju, mogućnostima stjecanja potvrda o stečenim kompetencijama kroz volontiranje te samom programu volontiranja kroz projekt “Kreni zeleno!”. Djelatnici Međimurske prirode predstavili su studentima djelokrug rada javne ustanove, zaštićena područja kojima upravlja i konkretne akcije u koje se studenti mogu uključiti kao volonteri.

Ovo predstavljanje projekta “Kreni zeleno!” održano je prvenstveno u svrhu informiranja o mogućnostima aktivnog uključivanja studenata i ostalih zainteresiranih osoba spremnih za rad za opće dobro u aktivnosti koje se odnose na djelovanje u lokalnoj zajednici na području zaštite prirode i okoliša.