“Z domačega vrta”

Djelatnici Međimurske prirode su u petak 19. listopada 2018. godine sudjelovali na međunarodnom sajmu “Z domačega vrta” u organizaciji Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi.

Organizator je odabrao odličan dan za sajam i još bolju lokaciju. Sajam se održao u tajnovitom kutku grada Čakovca – Kraljevom vrtu. Posebno se promovirala domaća proizvodnja i zdrava prehrana, odnosno plodovi “z domačega vrta”. Vrijedni Međimurci i izlagatelji iz drugih županija i susjednih država predstavili su plodove svoga rada: od meda, raznog voća i povrća pa sve do rakija i domaćih slastica. Kako bi što više potaknuli lokalno stanovništvo na održiv razvoj, djelatnici Međimurske prirode u sklopu projekta “Connecting with Nature” predstavili su svoj novi štand – mobilnu stanicu čuvara prirode gdje su bili dostupni za sva pitanja, a i kako bi zahvalili poljoprivrednicima i lokalnom stanovništvu koji održivo brinu o prirodi. Također, i velike i male podsjetili su o važnosti prirode koja se nalazi oko nas i njenom doprinosu svim plodovima koji su bili predstavljeni.

Više o sajmu pročitajte na poveznici: http://lag-medjimurskidoliibregi.hr/lag-medimurski-doli-i-bregi-organizirao-sajam-z-domacega-vrta/?fbclid=IwAR2BpjwDIu6fF6H3oI7KBhNoxHp7fcR3uxrswi6RIDkdQMKjnl3z1Fq0oWs

 

Podsjetimo, nabava i opremanje mobilne stanice za čuvare prirode omogućeni su kroz projekt “Connecting with Nature” kojeg Međimurska priroda provodi u suradnji s udrugom ZEO Nobilis, a sufinancira ga organizacija Parkovi Dinarida – Mreža zaštićenih područja Dinarida u suradnji s WWF-om Adria. Glavni cilj projekta je izgradnja i uspostava uspješnije komunikacije i suradnje između Međimurske prirode kao ustanove koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u Međimurskoj županiji i lokalnog stanovništva i ostalih dionika.