Uređenje gruntišta uoči otvorenja Matulovog grunta

adna akcija Matulov grunt 0303 (29)_resize

Razvažanje deset kubika zemlje, nasipavanje i ravnanje zemlje, priprema tla, sijanje trave i valjanje valjkom za travu, zalijevanje. orezivanje hortenzija i voćaka, grabljanje i pobiranje smeća… tek dio su aktivnosti radne akcije provedene uoči službenog otvaranja edukacijsko-istraživačkog centra Matulov grunt u Frkanovcu.

Uređivanje gruntišta su organizirali djelatnici Javne ustanove Međimurske prirode. U akciji uređivanja okoliša u srijedu 3. ožujka sudjelovali su i predstavnici Regionalne razvojne agencije Međimurje, Međimurske županije, MIN-Međimurje investicija i Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Okoliš stare “hiže” i pripadajuće gospodarske zgrade vidno je estetski uljepšan, a rezultat marljivih ruku najviše će doći do izražaja kad grunt ozeleni posijanom travom.

Ovaj edukacijsko-istraživački centar posvećen je leptirima plavcima te značajnim staništima biljnih i životinjskih vrsta gornjeg Međimurja. Mjesto je rezidencije za prirodoslovce, istraživače, umjetnike i književnike koji će među prvima biti gosti ove nove atraktivne destinacije Međimurja.

Službeno otvaranje  Matulovog grunta najavljeno je za nadolazeći tjedan. Time će se zaokružiti priča projekta Med dvemi vodami. Unutar njega su napravljene nova šetnica Svetomartinska Mura i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami.