Jelenak na ljetnim sportskim kampovima

Nakon završetka školske godine u Čakovcu je krenulo 17. izdanje ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan”. Organizator je Zajednica sportskih udruga Čakovca, pokrovitelj Grad Čakovec, a provode ih čakovečki sportski klubovi. Namijenjeni su djeci školskog uzrasta s gradskog područja kako bi što kvalitetnije proveli ljetne školske praznike. Javna ustanova Međimurska priroda već se prošle godine uključila u program ljetnih sportskih kampova kratkim predavanjama o zanimljivostima iz biljnog i životinjskog svijeta našeg kraja .

Nakon što su prošle godine osnovnoškolci imali priliku naučiti nešto više o vodozemcima i gmazovima, ove godine tema kratkog prirodoslovnog predavanja bio je jelenak.

Prigodno, jer se upravo ovih dana i provodi promatranje (monitoring) ovih insekata u šumi Čep kod Nedelišća, u koje je uključen i veći broj volontera. Među njima su i djeca koja iskazuju interes za prirodu.

Zanimljivosti iz života jelenka školarcima je prenijela Sara Srša, magistra urbanog šumarstva iz Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode na čakovečkim gradskim bazenima “Marija Ružić” te u Prvoj osnovnoj školi Čakovec.

Djeca su nakon prirodoslovnog uvoda s veseljem krenula na sportske aktivnosti.