Održana 3. radionica u sklopu projekta Eco Bridge

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode u sklopu projekta Eco Bridge ima za cilj poboljšati suradnju s postojećim suradnicima i dionicima koji djeluju u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže Međimurske županije. U sklopu projekta dosad su radionice održane za volontere u sklopu volonterskih akcija “Spašavanje vodozemaca od stradavanja na prometnicama”, “Jelenak” te “Laste i piljci”.

Treća po redu radionica održala se 7. prosinca (utorak) 2021. godine u prostorijama Međimurske prirode s početkom u 10:00 sati na temu “Dojava strogo zaštićenih i invazivnih vrsta od interesa za Međimursku županiju”. Radionica je održana u suradnji sa Šumarijom Čakovec kako bi poboljšali međusobnu razmjenu informacija i bolje pratili stanje Natura 2000 vrsta i staništa te evidentirali rasprostranjenost stranih invazivnih vrsta u šumskim ekosustavima Međimurja.

Prezentaciju je održala stručna suradnica za opće poslove u zaštiti prirode Sara Kočiš, dok je uvodnu riječ održao ravnatelj Siniša Golub.

Cilj radionice bio je održati predavanje o strogo zaštićenim i invazivnim vrstama od interesa za Međimursku županiju, a s kojima se djelatnici šumarije susreću u svakodnevnom terenskom radu. Predstavili smo i aplikacije koje mogu koristiti prilikom terenskog rada, a u cilju dojave vrsta.

U sklopu radionice djelatnici šumarije obišli su postav Centra za posjetitelje Med dvemi vodami.

Radionica se održala u sklopu projekta Eco Bridge koji se financira iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.