Upoznaj, zavoli i čuvaj prirodu!

Zaštita prirode danas nije moguća ako se svatko od nas ne uključi i ne bude aktivan. Zaštita prirode više ne može biti samo upisana u neki priručnik, knjigu ili je obavljati samo nekolicina profesionalaca. Gubitak vrsta u današnje vrijeme je oko 1000 puta brži od prirodnog tijeka izumiranja vrsta. Stoga na nama leži velika odgovornost što brižnijeg ophođenja s prirodom bez obzira da li smo mladi ili stari, bogati ili siromašni, politički uključeni ili bez nekog opredjeljenja. Šetnje i boravak u prirodi odličan su način za prvo upoznavanje s prirodom. A kako bi se na pravilan način brinuli o prirodi i još više je zavoljeli, o prirodi treba i učiti. A to učenje prelazi granice školskih klupa i udžbenika.

Kako bi probili te granice između školskih klupa i prirode u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami razradili smo radionice u kojima upoznajemo one najmlađe o važnosti prirode za sve nas. Na radionicama vrtićarci i školarci upoznaju prirodi na drugačiji i inovativan način. Sve detaljno o radionicama pročitajte na: https://med-dvemi-vodami.info/programi/

No, kod nas ne izostaje i edukacija onih koji više nisu u školi. Misija svakog našeg vodiča interpretatora je da se doživljajem i emocijom dotakne svaki posjetitelj te da svaki osjetitelj iz Centra izađe s nekim novim znanjem i spoznajama o prirodi. Želite li i vi upoznati i zavoljeti prirodu na novi način? Želite li saznati činite li vi pravu stvar za prirodu oko vas? Posjetite Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu.

Zimsko radno vrijeme (1.11. – 30.4.):
Srijeda, četvrtak – 8:00 – 15:00 sati
Petak, subota, nedjelja – 10:00 – 16:00 sati – posljednji ulaz u 15 sati

Ljetno radno vrijeme (1.5. – 31.10.):
Utorak, srijeda, četvrtak – 8:00 – 15:00 sati
Petak, subota, nedjelja – 10:00 – 17:00 sati – posljednji ulaz u 16 sati