Art forest ugostit će “Čarobne stanovnike šume Čep”

Umjetnički festival Art forest u suorganizaciji skupine zaljubljenika u umjetnost i prirodu Artisto i Turističke zajednice Općine Nedelišće održat će se u danima vikenda, subotu i nedjelju 18. i 19. lipnja, na prostoru oko Lovačkog doma u Nedelišću. Organizatori su za dvodnevna događanja okupili čak više od pedeset autora za izložbu na otvorenom u šumi, te pripremili niz poučnih radionica i drugih programa za djecu, mlade i odrasle.

Na Art Forestu sudjeluje i Javna ustanova Međimurska priroda. U subotu, 18. lipnja s početkom u 16 sati Mateja Horvat održat će prirodoslovnu radionicu za djecu “Čarobni stanovnici šume Čep”. Radionica je namijenjena za dob od 6 do 12 godina (niži razredi osnovne škole, predškola). Trajanje radionice je sat vremena, a polaznici radionice izrađivat će i ukrašavati papirnatu skulpturu stabla uz učenje o stanovnicima šume Čep s naglaskom na životni ciklus jelenka. Za radionicu nije potrebna prijava, a ulaznica je dobra volja i osmijeh na licu ili kratka pjesmica o šumi.

Dan kasnije, u nedjelju 19. lipnja ekološka udruga “Platana” Nedelišće i Velimir Bašek, predsjednik udruge i glavni čuvar prirode Javne ustanove Međimurska priroda, s članovima “Platane” provest će radionicu izrade kućice za ptice.

Zainteresiranu javnost pozivamo na Art forest festival, a osobito na prirodoslovni program u organizaciji Javne ustanove Međimurska priroda.

Više o programu festivala pogledajte u nastavku:

Art Forest - prirodoslovna radionica Medjimurska priroda