Projekt „Med dvemi vodami“ drugi najbolji EU projekt u Hrvatskoj

Čak 37 projekata EU natjecalo se za titulu najboljeg u ovogodišnjem izboru “Najbolji županijski EU projekt”. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održana je u Zagrebu 25. listopada. U konkurenciji od 20 projekata, međimurski projekt „Med dvemi vodami“ prepoznat je kao drugi najbolji županijski EU projekt prema izboru žirija u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici.

Projekt „Med dvemi vodami“, čija je vrijednost veća od 12 milijuna kuna, jedinstveni je projekt kojim je uređen Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu, Edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt u Frkanovcu te pješačko-biciklistička staza Svetomartinska Mura na području Općine Sveti Martin na Muri. Kod ocjenjivanja projekata ključne stvari koje je komisija ocjenjivala bili su elementi utjecaja projekta na život lokalnog stanovništva, ali i hrvatskih građana, inovativnost projektne ideje i održivost projekta.

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode vodi Centar za posjetitelje Med dvem vodami i upravlja Matulovim gruntom. Ravnatelj Međimurske prirode, Siniša Golub, nagradu je komentirao, kratko i jasno: Uspjeh preko noći nakon 15 godina rada i truda!

Izbor Najboljeg županijskoj EU projekta organizirala je  Hanza media u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portalom župan.hr, uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Proglašenje najboljih Eu projekata u Zagrebu

Nagradu za najbolji projekt preuzeli su župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnatelj Javne ustanove za zaštitu prirode „Međimurska priroda“ Siniša Golub i ravnateljica Javne ustanove za razvoj Međimurske županije Sandra Polanec Marinović. Dodjeli su nazočili i direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko, Petra Pavičić iz REDEA-e, Zoran Šardi iz Međimurske prirode i načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga.

Više o predstavljanju nagrade u Međimurju može se saznati u priopćenju Međimurske županije. Pročitajte OVDJE.

foto: izvor Međimurska županija

Predstavljanje nagrade u Čakovcu, dan nakon zagrebačkog proglašenja