VIDEO: Što je sova vidjela? #07 – Tvor u noćnom istraživanju

Tvor (Mustela putorius) je inteligentna životinja. Pripada porodici kuna. Veliki je spavač, jer dnevno u snu provede čak 18 sati. Društven je i živi u prosjeku šest do deset godina. Najaktivniji je u sumrak, te u ranu zoru. Međimurski djedovi i bake pripovijedaju kako su tvorovi u prošlosti često bili viđeni uz domaćinstva koja su držala perad, jer su im meta za jelovnik često bile kokoši. Danas to nije tako, i mnogi ne znaju da se tvorovi mogu opaziti i na području Međimurja.

Kamera Međimurske prirode zabilježila je tvora u noćnom istraživanju. Video predstavljamo u sedmom izdanju dokumentarističkog serijala Što je sova vidjela?

Podsjećamo, svatko tko želi vlastita foto opažanja može dojaviti Međimurskoj prirodi preko rubrike Dojava čuvarima prirode ili Fotografija mjeseca na mrežnoj stranici www.medjimurska-priroda.info.

Dosadašnji zapisi iz serijala Što je sova vidjela mogu se pogledati na YouTube platformi i kanalu Međimurske prirode. Pogledajte što je tvor istraživao u video zapisu Što je sova vidjela? # 07.