VIDEO: Uskoro dolazi “Dobri hrast”

Tijekom 2022. godine istraživači prirodoslovci marljivo su istraživali brojna staništa na području Međimurske županije, a djelatnici Međimurske prirode proveli niz monitoringa. Odaziv volontera na volonterske akcije Međimurske prirode bio je rekordan, osobito u akciji spašavanja vodozemaca, pa volonteri imaju dodatni razlog obilježiti svoj Međunarodni dan volontera (5. prosinca). Bedekovićeve grabe bilježe dvadesetu obljetnicu proglašenja Spomenika prirode (6. prosinca 2002. – 6. prosinca 2022.) Međimurska priroda snimila je i dokumentarac o uslugama ekosustava “Dobri hrast”.

Četiri su to velika razloga za okupljanje, predstavljanje rezultata, druženje s volonterima, proslavu obljetnice i premijeru dokumentarca. Stoga je program nazvan “Slavna četvorka”. Održat će se u četvrtak 1. prosinca 2022. godine u poslijepodnevnim i večernjim satima u Centru za kulturu Rudar u Murskom Središću.

Organizator i domaćin programa je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, a suorganizator je Centar za kulturu Rudar Mursko Središće.

Ulaz na program je slobodan.

Prijava obavezna do 28. studenoga putem obrasca: https://forms.gle/tfRmRnXfAMQZDHC66

Rezervirajte vrijeme i upoznajte “Slavnu četvorku”: istraživače, volontere, Bedekovićeve grabe i Dobrog hrasta.

Više informacija o satnici programa, sudionicima i temama te premijeri dokumentarca slijedi uskoro.

Dokumentarni film o uslugama ekosustava najavljuje se trailerom iliti foršpanom. Pogledajte ga!