Virtualni muzej Diverterra u Kotoribi spreman za putovanje s avatarima!

Virtualni muzej i izložba Diverterra na temu zaštite okoliša i prirode danas je postavljena u sportskoj dvorani OŠ Jože Horvata u Kotoribi. Prvi su je obišli učenici 4.a i 4.b razreda škole domaćina. Podsjećamo, izložba se otvara u ponedjeljak 11. rujna u 10 sati. Za razgled najavljenih grupa dostupna je do 15. rujna. U danima vikenda, u subotu i nedjelju, 16. i 17. rujna otvorena je za svu zainteresiranu javnost od 13 do 18 sati.

Zahvaljujući suradnji Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Zavoda za zaštitu okoliša i prirode, Diverterra je tako prvi put stigla u Međimursku županiju, u Kotoribu. U organizaciji izložbe također sudjeluju OŠ Jože Horvata i Općina Kotoriba. U postavljanju izložbe pomogla je Jana Peršić, viša stručna savjetnica za društvene aspekte upravljačkih kapaciteta iz Zavoda za zaštitu okoliša i prirode.

Na otvorenju izložbe govorit će načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić, ravnateljica OŠ Jože Horvata Snježana Matoš, ravnatelj Međimurske prirode Siniša Golub te župan Matija Posavec koji će izložbu proglasiti otvorenom te s učenicima obići moderan postav izložbe.

Nakon otvaranja izložbe Diverterra, u novim općinskim prostorima Kotoribe održat će se i press konferencija na temu aktualnih projekata Međimurske prirode te predstavljanje ureda Općine, Međimurske prirode i Matičnog ureda Kotoriba, koji djeluju u novoj zgradi Općine Kotoriba. Press konferencija je zakazana za 10:30.