Mjesec prebrojavanja kockavice

Državni zavod za zaštitu prirode u suradnji s Javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, i ove godine organizira „Mjesec prebrojavanja kockavice“. 

Ovim putem pozivamo nastavnike međimurskih škola da se i ove godine sa svojim učenicima uključe u akciju prebrojavanja kockavice, u tzv. „Mjesec prebrojavanja kockavice“. Akcija će trajati tijekom ožujka i travnja 2011. godine, a predviđa obilazak lokaliteta na kojima vrsta raste te prebrojavanje jedinki i određivanje veličine populacija standardnim metodama opisanim u Priručniku za inventarizaciju i praćenje stanja vaskularne flore na linku:

www.dzzp.hr/publikacije/prirucnici/bioloska-raznolikost-hrvatske-prirucnici-za-inventarizaciju-i-pracenje-stanja-536.html

Ukoliko dosad niste sudjelovali u akciji, a željeli biste se uključiti, molimo Vas da nam se javite na službene kontakte Javne ustanove ili na telefon 040/866-297.