Ministrica Mirela Holy u Međimurju

Dana 23. siječnja 2012. godine u službenom posjetu Međimurskoj županiji boravila je ministrica zaštite okoliša i prirode, dr.sc. Mirela Holy.

Na radnom sastanku na kojem je nazočio i Siniša Golub ispred Javne ustanove MEĐIMURSKA PRIRODA, govorilo se (između ostalog) o upravljanju Regionalnim parkom Mura-Drava te o izazovima zaštite prirode u najmanjoj, a najgušće naseljenoj hrvatskoj županiji. Ravnatelj Golub je izvjestio ministricu o napretku koji je ustanova ostvarila u svojih pet godina djelovanja, te posebno istaknuo činjenicu da je investicija iz NIP programa u Centar za posjetitelje Križovec jedna od prekretnica u osnovnom radu ustanove kao takve, jer će konačno omogućiti ustanovi da djeluje u uređenoj “bazi” iz koje će se djelatnici lakše baviti svojim osnovnim djelatnostima propisanim Zakon o zaštiti prirode.

Težište prvog službenog posjeta ministrice Holy Međimurskoj županiji stavljeno je na okolišne teme, o čemu svjedoče brojni medijski prilozi objavljeni dan nakon njezina posjeta.