Održana edukacija za udruge: Oaza 98 i Platana

Punoglavac češnjače_iz tekstaPunoglavac češnjačeProtekle subote 15.02.2014. godine u prostorijama Centra za posjetitelje Križovec održana je edukacija o vodozemcima za članove udruge Oaza 98 iz Selnice te Platana iz Nedelišća. Okupljeni sudionici imali su prilike saznati nešto više o vodozemcima Međimurja s naglaskom na njihovu važnost u ekosustavu te kako raspoznati pojedine vrste.

Prisutni članovi udruga educirali su se o vodozemcima jer se planiraju aktivno uključiti u akcije smanjivanja stradavanja vodozemaca na prometnicama. Ove godine, osim na području Općine Nedelišće, akcija smanjivanja stradavanja vodozemaca će se provoditi i na 3 lokacije Općine Selnica. Općina Selnica te Udruga Oaza 98 nositelji su predmetnih aktivnosti o kojima ćemo više obavještavati u narednom razdoblju, a Međimurska priroda ima ulogu koordinatora. U spomenute aktivnosti su uključeni i OŠ Selnica te Županijska uprava za ceste.

Sudionici radionice_1

Vodozemce možemo razlikovati na više način, jedan od njih je i glasanje. U nastavku donosimo zanimljivu poveznicu Hrvatskog herpetološkog društva – Hyla na kojoj možete čuti kako se pojedine vrste žaba glasaju.

http://www.hhdhyla.hr/index.php/en/vrste/vodozemci/zvukovi-glasanja-zaba