Održan 8. Skup stručnih službi

SSS_2Proteklog tjedna djelatnici Međimurske prirode sudjelovali su na 8. Skupu stručnih službi javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima. Skup je održan uz gostoprimstvo JU NP Paklenica u Starigradu-Paklenica od 15. do 17. listopada 2014. godine. Organizator skupa je Državni zavod za zaštitu prirode, a cilj okupljanja je informiranje, razmjena iskustva i edukacija djelatnika stručnih službi radi učinkovitije i ujednačene zaštite, očuvanja i promicanja te održivog korištenja zaštićenih područja. 

Na Skupu je osim brojnih predavanja održana radionica u cilju prikupljanja inputa za izradu nove Strategije i akcijskog plana zaštite prirode Republike Hrvatske. Također su prezentirane i Smjernice za planiranje, izradu i dostavu Godišnjeg programa zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja zaštićenih područja. Brojna predavanja su obuhvaćala prezentaciju aktualnih projekata, upravljanje posjetiteljima i sl.
SSS_1

Trećeg dana Skupa održan je program u organizaciji JU NP Paklenica, predstavljanje geološkog vodiča i novih tiskovina Parka, čime je obilježena 65. godišnjica Parka. Terenski dio programa u NP Paklenica je održan u popodnevnim satima.

SSS_4